Friday, November 29, 2013


Okul, ofis, sanat ve hobi alanlarında ihtiyaçlarınızı karşılamanın en hızlı yolu. http://www.hakikatkirtasiye.com/





Yaz,çiz,sil,boya işte rengarenk bir dünya;Hakikat kırtasiye her ihtiyacınızda yanınızda...



Monday, November 25, 2013

Kaligrafi Sanatı


 Kaligrafi Kalemlerini sitemizden temin edebilirsiniz...http://www.hakikatkirtasiye.com/c/259/kalIgrafI-kalemlerI

KALİGRAFİ
Kaligrafi, Yunanca güzel anlamına gelen “kallos” ve yazı anlamına gelen “graphia” kelimelerinden türemiş, güzel yazının bir ifadesidir.
Kaligrafi, insanoğlunun yüzyıllardır birbirleri ile iletişimindeki görsel sanatların önemli bir parçasıdır. Her milletin kendine özgü bir kaligrafi tarzı olması din, dil ve kültür farkından kaynaklanmaktadır. Dünyada en çok ilgi gören ve aktif olanlar; Çin kaligrafisi, İbrani kaligrafisi, Hint kaligrafisi, Japon kaligrafisi, Kore kaligrafisi, Yunan kaligrafisi, Arap kaligrafisi ve Batı kaligrafisidir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar gelen Hat Sanatı, bunun en çarpıcı örneklerindendir. Ülkemizde Hat Sanatı olarak bilinen Arap kaligrafisi, Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da ilgi ve beğeni ile takip edilmektedir. Ülkemizde, Arap kaligrafisi ile çalışan kişilere Hattat ünvanı verilmektedir.

Günümüzde en aktif ve yaygın olan kaligrafi ise batı kaligrafisidir. Batı kaligrafisi Latin harfleri ile yapılır. Bu sanatı yapan kişilere Kaligraf ünvanı verilir.




Dünyaca ünlü Çinli kaligraf Wang Hsi-chih’in söylediği gibi “Yazı yazmak bir ifade yöntemidir; Kaligrafi sanatında kullanılan dekoratif simgeler, ruhu yüceltmeyi ve duyguları en iyi şekilde aktarabilmeyi sağlar”.

Thursday, November 21, 2013

Tuesday, November 19, 2013

Hobi Çalışması

Plastik kaşıklarla yapılan harika bir çalışma...









Ahşap boyama

Ahşap boyama teknikleri



1-ÇATLATMA TEKNİĞİ
Çatlatma tekniğini uygulamak istediğimiz ahşap obje 2 kat aynı renk ile boyadıktan sonra çatlatma medyumu 1 kat sürülür. Kuruduğuna emin olduktan sonra 1 kat daha çatlatma medyumu sürülür ve alt zemin rengine uygun bir renk seçilerek fırçayla ( ilk sürdüğümüz renkten farklı ) sürülür. Çatlatma yöntemini ahşaba uygularken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise; son aşamada ikinci rengi doğru seçmek ve fırçamızla boyayı sürdükten sonra aynı yere bir daha fırçamızla boya sürmemeye özen göstermek olacaktır.


5 farklı uygulama şekli vardır;
1)Klasik çatlatma
2)Antik çatlatma
3)İri çatlatma
4)Mozaik çatlatma
5)Krokodin(timsah derisi)

2-ESKİTME (PATİNE)TEKNİĞİ
Çok kullanılanlar:



YALDIZ ESKİTME; Obje astar boya ile boyanır. İyice zımparalandıktan sonra ikinci kat boya atılır.Tamamen kuruduktan sonra kullanmış olduğunuz ana renk hafif sulu bir şekilde objeye sürülür. Kuruması beklenmeden uygun bir yaldız rengi ile kenarlardan ortaya doğru (eskitme yaldızı ve ana rengi çok fazla karıştırmadan) yapılır. Kuruduktan sonra yaldızlar daha da belirginleşir.Not: Bu işlemde zeminin muhakkak koyu renk olmasına dikkat edilmelidir
SÜNGER ESKİTME ; Obje iki kat boyanıp zımparalandıktan sonra iyice kuruması beklenir. Doku süngeri ıslatılır ve fazla suyu alınır. Zeminimize uygun bir antiquen tabağa dökülür. Doku süngeri ile tabaktan alınan antiquenin fazlası gazete ile alındıktan sonra objenin kenarından ortaya doğru hafifçe bastırılarak karşılıklı olarak sünger çekilir. İsteğe göre iki ya da üç antiquen kullanılarak da eskitme yapılabilir

MUMLA ESKİTME; Zımparalanıp astarlanan obje su ile inceltilen akrilik boya ile boyanır. Üzerine mum sürülür. Tekrar aynı renge boyanır. Kurumaya yakın üzeri bez ile silinir.
 DİĞER ESKİTME YÖNTEMLERİ:

KAZIYARAK ESKİTME
SİLEREK ESKİTME
ALKOLLÜ ESKİTME
 ANTİQUİNG İLE ESKİTME
BOYA İLE ESKİTME

3-DEKUPAJ TEKNİĞİ:


Dekupaj tekniği, kolayca uygulanabilen ve ahşabınızda çok güzel desenler elde etmenizi sağlayan bir tekniktir. Ahşabınıza desen eklemek isterseniz beğendiğiniz desenin fotokopisiyle bunu uygulayabilirsiniz.Öncelikle ahşap obje iyice zımparalanıp temizlenir. Daha sonra fotokopi tersten zımparalanarak kağıdın incelmesini sağlanır. Bu sayede kağıt daha kolay bir şekilde ve pürüzsüz olarak yapışacaktır. Resim dekupaj tutkalı kullanarak yapıştırılır. Yüzeyde hiç kabarcık olmamasına dikkat edilmelidir. Son olarak vernik sürülür ve ahşabınız hazır!
Eğer ahşabınızda eskimiş bir görüntü yapmak istiyorsanız resmi yapıştırmadan önce kenarlarını yakabilirsiniz böylece eskitilmiş bir görüntü elde edersiniz. Tutkalın kaliteli olması resimlerin pürüzsüz olması açısından çok önemli yoksa doğal olmayan kötü bir görünüm elde edebilirsiniz.
 4-MOZAİK TEKNİĞİ:

Bir diğer teknik ise yapıştırdığınız resmin kabartılmış gibi durmasını sağlayan mozaik tekniğidir. Bu tekniğin uygulanabilmesi için ahşabın boyanmış ve dekupaj ile resmin yapıştırılmış olması gerekir. Mozaik tüpü kabartma yapmak istenilen resmin üzerine hafifçe sıkılır. Bu işlemi uygularken kenarlarından taşmamasına ve kabarcıklar oluşmamasına dikkat edilmelidir.. Bu işlemi uyguladıktan sonra bir gün beklemek gerekir. Kuruduktan sonra kabartmayı yeterli görmezseniz tekrar uygulama yapabilirsiniz.

5-TRANSFER TEKNİĞİ;

Transfer edilmek istenen resim seçilir. Önce resminizin boyalı yüzeyine ince bir kat, daha sonra yapıştıracağınız zemine ince bir kat daha transfer tutkalı sürülür, kurumaya bırakılır.  Hızla kuruyup şeffaf hale gelince resmin boyalı yüzüne ikinci defa daha kalın bir tabaka transfer tutkalı eşit biçimde sürülür ve kurutulmadan derhal yüzeye yapıştırılır.(hava kabarcığı kalmamalıdır)Kuruması beklenir.Kuruduktan sonra kağıdın yüzeyi çok az nemlendirilir ve bir köşesinden sökülmeye başlanır.
Resim
 ince bir tabaka durumunda yüzeye taşınmıştır.  Kullanılan boyanın ideal renkleri ve ideal fırçası ile tamponlayarak resim tamamlanır .Son cila olarak; parlak bir yüzey için çatlatma verniği ya da mat bir yüzey için; mat sprey cila kullanılır.
6-STENCİL TEKNİĞİ;

Ahşap obje zımparalanır ve nemli bir bezle silinir. Zemin istenilen renge boyanır ve kuruması beklenir.Tekrar boyandığı yönde hafifçe zımparalanır daha sonra son kat boyayıp kurumaya bırakılır. Stencil deseni zeminin üzerine yerleştirilip sabitlenir ve yuvarlak stroke fırçası istenilen renge batırılır,fazla boya kağıt parçası üzerinde tamponlayarak alınır.Stencil deseninin üzerine bastırarak desen zemine çıkarılır.Kurumaya bırakılır.Daha sonra su bazlı vernikle verniklenir
7-ONE STROKE TEKNİĞİ;

One stroke, tek fırça darbesi ile yapılan boyama stilidir.One stroke,akrilik dekoratif boyaların fırçaya çok yüklenmesi ile çalışılır.Çekici ve daha az yapılanmış,serbest boyamaya yönlendiren bir stildir.Çabuk sonuçlar almak isteyen ve şablon takibi yapmak istemeyen deneyimli ressamlar da,one stroke tercih ederler. Hayal etmek, renkleri karıştırmak ve aydınlatmak hepsi one stroke ‘ta mevcuttur.